Just nu


16 september, 2012

Vårgårda och Hallby!

Hejsan! I fredags åkte vi ner mot Vårgårda för att tävla! Det var Martin, August, David, Henke, Marcus och jag som var med! Vi kom ner ganska sent och alla var väl rät sega efter bilturen dit, men efter en natts sömn så var vi pigga igen och det var dags för race!

Banan var rätt backig då den låg vid en liten skidbacke, den var ganska teknisk men ändå snabb och inte så värst blöt. Det var även ett dropp efter att man kört slalom i skidbacken. Droppet var väl näst intill en meter högt men det gick rätt bra bara man vågade. 

Foto: Anki Eriksson

När starten gick fick jag en ganska dålig start, tappade pedalen så att jag halkade lite efter. Och efter en liten stund kom jag ikapp och la mig bakom Martin. På andra varvet körde jag om och köttade på hårt så jag skulle få en lucka. Jag lyckades hålla luckan enda in till mål och det blev vinst!

Efter att vi packat in alla saker i bussen åkte vi vidare mot Jönköping där vi skulle sova en natt och sedan köra Hallby. Det tog ungefär en timme att åka från Vårgårda och stället vi skulle bo på var riktigt chill. 

Efter ännu en natts sömn åkte vi till tävlingsområdet och körde banan. Det var ganska kallt och blåsigt så man var inte nå sugen på att köra. Väl vid start stod jag i andra startled men fick en ganska bra start och gick ut som trea när det smalnade av. Martin låg först, och eftersom det är hemmabanan för honom fick han en lucka direkt och körde på riktigt starkt resten av loppet. Jag låg bakom tvåan, Herman Larsson, ungefär ett varv sen körde jag om om körde mitt eget race. Jag hade inte ork att komma ikapp Martin så det blev en andra plats men god marginal!

Efter racet var det en lång bilfärd hem och nu sitter jag här och är lagom trött! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar